BEZPŁATNIE ORGANIZUJEMY PROMOCJĘ FIRM KAŻDEJ BRANŻY, STOWARZYSZEŃ, ARTYSTÓW - inkubator@portalpolski.pl

Nie kupujcie chleba z fabryki, przywożonego w stanie zamrożenia, z zagranicy

21.10.2016 / czytano: 840 razy


Są takie hale sklepowe, w których tonami sprzedawane jest pieczywo sprowadzane z jakichś odległych krajów, mrożone, szprycowane chemicznymi ulepszaczami, spulchniaczami i sztucznie preparowane do podejrzanie pięknego, reklamowego wyglądu po odgrzaniu i lekkim przypieczeniu. Dalekim łukiem omijajmy takie odgrzewane mrożonki udające wartościowe pieczywo.
 
Sięgajmy za to po polskie, tradycyjne, zdrowe pieczywo z polskiej piekarni, zrobione rękami polskich piekarzy, tradycyjnie wypiekających chleb i bez tej całej złowieszczej chemii.

REKLAMA



Piekarnia rodziny Galochów, wypiekająca takie tradycyjne pieczywo od 1946 roku, jest dobrze znana w Zgierzu. Przyjeżdżają do tego sklepu przy ul. Piłsudskiego 60a klienci
z całego miasta, także z okolicznych gmin, a wielu nawet z odległych dzielnic Łodzi.

 
Bo ten chleb nie jest reklamowo nadmuchany jak w wielkich sklepach i wiadomo, że to chleb na naturalnym zakwasie, bez konserwantów, bez tej całej chemii. 

Piekarnia Galochów to firma wielopokoleniowa, wypiekająca pieczywo nieprzerwanie według
tych samych, dawnych, przez pokolenia sprawdzonych receptur.
Przetrwała dziesięciolecia w trudnych, opresyjnych warunkach komuny, gdy urzędnicy systemu
na 
różne sposoby utrudniali życie,
   
Nie tylko mieszkańcy Zgierza dobrze znają ten sklep firmowy Piekarni Galochów przy ul. Piłsudskiego 60a
 
ograniczali działalność piekarni, aby programowo zwalczać prywatny biznes, nieznośny w ówczesnych warunkach gospodarki urzędniczo-nakazowo-rozdzielczej. A rodzina Galochów trwała w oporze przeciw tym zakusom urzędów i z uporem wypiekała i nadal wypieka takie chleby, bułki, ciasta i drożdżówki, że znane są w całej okolicy i w Łodzi.
    Zawsze świeże i pachnące, często w sprzedaży jeszcze gorące po wyjęciu z pieca.

To piekarnia z tradycjami, przechodzi z ojca na syna. - Dajemy naszym klientom codziennie świeże i smaczne pieczywo – mówi Marcin Galoch. - Zaopatrujemy przedszkola, szkoły, sklepy wielobranżowe, a także małe i większe sklepy i sklepiki osiedlowe. A także pojedynczych klientów, którzy już coraz częściej dopytują się o możliwość kupowania na zamówienie telefoniczne lub internetowe.

Dlatego od niedawna Piekarnia rodziny Galochów dostarcza zakupy do domów i miejsc pracy klientów z wykorzystaniem serwisu www.WDomowychCenach.pl  w działach dla Zgierza i Łodzi. Już coraz więcej klientów zamawia takie dostarczanie zakupów ze sklepu spożywczego, nie tylko pieczywa, ale wszystkich zakupów spożywczych potrzebnych w gospodarstwach domowych. Asortyment  jest stale zwiększany.
 
- Szczególnie chętnie klienci zamawiają większe zakupy tygodniowe, bo chleb wypiekany w tradycyjny sposób zachowuje świeżość przez kilka dni – dodaje Justyna Górniak, specjalistka serwisu.  - A pozostałe produkty dostarczane są w cenach zwykłych, bez jakichś pułapek i sztuczek marketingowych.


 
Zamówienia można zgłaszać telefonicznie na nr 508 341 067  lub  w systemie www.WDomowychCenach.pl  albo po prostu mailowo zgierz[@]wdomowychcenach.pl , ustalając termin i przedział czasowy dostarczenia zakupów. Usługa dostarczania zakupów jest bezpłatna, a ceny są niskie, bez obaw można zamawiać zakupy codzienne i tygodniowe. Klienci cenią sobie tę możliwość uzgodnienia terminu i godziny dostarczenia zakupów. Często w mailach wysyłanych w nocy, po dniu pracy i po wieczornej krzątaninie domowej klienci zamawiają zakupy na następny dzień lub planują zakupy tygodniowe pod koniec każdego tygodnia.
 
(ac)

 

Lista komentarzy

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Nick:
Treść:
Przepisz kod:
REKLAMA