BEZPŁATNIE ORGANIZUJEMY PROMOCJĘ FIRM KAŻDEJ BRANŻY, STOWARZYSZEŃ, ARTYSTÓW - inkubator@portalpolski.pl

Damian, Paweł, Aleksandra - ich troje w restauracji w Liverpool

13.07.2019 / czytano: 963 razy


W Liverpool działa restauracja Foodies prowadzona przez Polaków, pod adresem: L20 2AB, 76 Stanley Road, Liverpool, Bootle.

Jej zespół tworzą: Damian Łochyński, Paweł Grzelczak, Aleksandra Cieślińska. 
Przyjechali do UK z różnych miejsc Polski, zaprzyjaźnili się i tworzą zgrany zespół restauracji, coraz bardziej znanej w Liverpool.

Mają ambicje, aby nie tylko podawać posiłki klientom, ale z zaangażowaniem podchodzą do swojej pracy.

Restauracja to kultura, to styl życia, to jego piękno, zwłaszcza pod opieką zespołu oddającego serce tej misji.


 

REKLAMA



W restauracji Foodies przygotowywane są dania zarówno tradycyjne, angielskie, jak też różne propozycje wywodzące się z tradycji kulinarnych innych narodów. Menu jest ciągle uzupełniane, dostosowywane do upodobań gości, wielojęzycznych. Oprócz Polaków gośćmi są liczne inne nacje, oczywiście Brytyjczycy, ale też wielu przybyszów z różnych krajów. Przybywa stałych klientów. Po prostu: kto raz wpadł na lunch lub inny posiłek, odtąd nie tylko chętnie tu wraca, ale także zaprasza tu także swoich przyjaciół. W weekendy szczególnie licznie przyjeżdżają goście z Manchesteru i z innych okolicznych miast i miejscowości, w niektórych przypadkach z dość odległych miejscowości.
 
Damian Łochyński jest szefem kuchni. – Moja decyzja o wyjeździe za granicę była spowodowana chęciami poznawania nowych kuchni, odkrywania nowych smaków – mówi Damian. – Stąd dość spontaniczna moja decyzja o wyjeździe najpierw do Norwegii, gdzie 
zaczepiłem się w mieście Tromso, jako sushi master.

Pochodzi z Poznania, gdzie prowadził takie lokale, jak np. Bazylia i Oregano, także kuchnię na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Był szefem kuchni w kilku restauracjach. 
- A także prowadziłem przez pewien czas własną restaurację Venezja w Poznaniu – dopowiada. Od lat zajmuje się rozkręcaniem kolejnych restauracji. Po dłuższym okresie pracy w Norwegii, przeniósł się do UK, a w Liverpool zainteresował się nową wtedy restauracją Foodies, tworzoną przez Polaków. Tchnął w nią swój entuzjazm, umiejętności i już
   
Od lewej: Paweł Grzelczak, Aleksandra Cieślińska, Damian Łochyński
dość duże doświadczenie w zarządzaniu innymi restauracjami – w kraju, w Norwegii i w UK. Jeszcze przed przyjazdem do UK prowadził w Polsce warsztaty gotowania, często z młodzieżą, bo nauka zainteresowanych gastronomią, to jego pasja.
 
Paweł Grzelczak przyjechał do Liverpool w połowie marca 2019 r. Pochodzi z okolic Zielonej Góry. Wcześniej pracował jako kelner i barman oraz szef sekcji w kilku restauracjach. Za główny cel przyjazdu z Polski do UK obrał sobie polepszenie sytuacji materialnej. - Jednak chciałem także zmienić swoje życie, poznać nowe miejsca, nowych ludzi, nowe zwyczaje – podkreśla. - Pracując w restauracji Foodies, z nowym zespołem, tworzymy zgraną, uprzejmą i szanująca się wzajemnie atmosferę. Chcemy stworzyć miejsce spotkań całych rodzin przy naszych daniach, aby nasi goście wychodzili z restauracji w pełni usatysfakcjonowani i aby oczywiście chętnie do nas wracali.
 
Aleksandra Cieślińska w UK jest od stycznia 2015 roku, na stałe. Mieszka w Liverpoolu z narzeczonym i synkiem 3-letnim. Pochodzi ze Śląska, jednak ostatnie lata spędzone w Polsce mieszkała w małej miejscowości koło Kielc. - Zdecydowałam się wyjechać do UK w celach zarobkowych – mówi o swoich motywacjach. – Po przyjeździe do UK najpierw przebywałam w Nottingham, jednak po pół roku przeniosłam się do Liverpoolu. W restauracji foodies pracuję od maja, atmosfera jest bardzo fajna, zespół jest zgrany, a ja osobiście bardzo lubię to miejsce.

    Restauracja Foodies w Liverpool zaprasza klientów stawiających na dobry styl życia, ale także entuzjastów zdrowego żywienia do współpracy, do przeprowadzania pokazów prezentujących ciekawe potrawy, także potrawy dietetyczne. Można też zgłaszać telefonicznie rezerwację miejsc, wyżywienie dla grup zorganizowanych, a także można zamawiać telefonicznie dostarczanie dań restauracyjnych, cateringowych i przekąsek do domów i miejsc pracy w promieniu 5 mil od restauracji Foodies L20 2AB 76 Stanley Road, Liverpool, Bootle.
 
Zamówienia i bliższe informacje na temat restauracji, organizacji imprez,
usług cateringowych itp. pod numerem tel. 0044 (0)1519 227 632
oraz w serwisie: WDomowychCenach.pl/Liverpool


(ac)

 

Lista komentarzy

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Nick:
Treść:
Przepisz kod:
REKLAMA